9.02.2008

KURAN'A İKİ SURE EKLEDİĞİNE VEYA KURAN'DAN İKİ SURE ÇIKARDIĞINA İNANDIĞINIZ SAHABELERİ NEDEN KAFİR İLAN ETMİYORSUNUZ?




4
KURAN'A İKİ SURE EKLEDİĞİNE VEYA KURAN'DAN İKİ SURE ÇIKARDIĞINA İNANDIĞINIZ SAHABELERİ NEDEN KAFİR İLAN ETMİYORSUNUZ?
Hadis kitaplarına göre Abdullah İbni Mesud, Muhammed'in en yakın arkadaşlarındandır. İbni Mesud'un rivayet ettiği hadisler sünni mezheplerin en önemli kaynaklarından biridir. Buhari ve İbni Hanbel'in Müsnedi başta olmak üzere bir çok hadis kitabına göre, İbni Mesud özel bir Kuran nüshasına sahipti ve ona son iki sureyi dahil etmemişti. Hadis kitaplarına göre, İbni Mesud, Felak ve Nas surelerinin sadece bir dua olduğunu ve Kuran'dan olmadığını iddia ediyordu.
Yine aynı hadis kitaplarına göre Muhammed peygamberin en yakın arkadaşlarından ve vahiy katiplerinden Ubeyy İbni Kaab aynı şekilde özel ve farklı bir Kuran nüshasına sahipti. Rivayete göre, İbni Kaab, 114 sureye ilaveten iki fazla sureyi Kuran'ına sokmuştu. Hanefilerin yatsıdan sonraki vitir namazlarında, Şafiilerin de sabah namazlarında okudukları duaları iki ayrı sure olarak kabul ederek Kuran'a sokan İbni Kaab, rivayete göre onları "Hafd Suresi" ve "Hal' Suresi" olarak adlandırıyordu.
a) Yukarıdaki rivayetleri içeren hadis kitapları hakkında ne diyorsunuz? Sözkonusu rivayetleri nakleden hadis kitapları, peygamberimizin en yakın arkadaşlarına iftira ve hakaret etmiyor mu? Neden o hadis kitaplarını Kuran'a eş koşarak dininizin önemli bir kaynağı olarak kabul ediyorsunuz?
b) Yukarıdaki iddiaları "doğru" diyerek rivayet eden hadis kitapları doğru ise, neden siz, İbni Mesud ve İbni Kaab yoluyla rivayet edilen yüzlerce hadisi delil ve kaynak olarak kabul ediyorsunuz?
c) İbni Mesud ve İbni Kaab'ı, hiç bir delilleri olmadan Kuran'ın iki suresini inkar eden ve Kuran'a iki sure ilave eden adamlar olarak tanıdığınız halde neden onları en üstün müslümanlar diye takdim ediyorsunuz? Neden onları, peygamberin emaneti olan Kuran'a ihanet eden iki mürted olarak ilan etmiyorsunuz?
d) Vahiy katiplerinden İbni Kaab tarafından Kuran'a sokulan "iki surenin" Kuran'dan olmadığına dair deliliniz nedir? Kuran'ın edebi yönden mucize olduğunu iddia edip durduğunuza göre o iki duanın Kuran'dan olmadığını edebiyat kriteriyle kanıtlayabilmelisiniz. Kriteriniz, deliliniz nedir?

Hiç yorum yok: