9.02.2008

İSA DÜNYAYA DÖNECEK Mİ?


14
İSA DÜNYAYA DÖNECEK Mİ?
Hadis kitaplarının iddia ettiği gibi İsa'nın tekrar dünyaya gelmesi, Kuran ile çelişen basit bir hikayeden ibarettir. Bu hikayeye ilişkin Kurani gerçekleri inceliyelim:
1. İsa, Allah'ın bir peygamberi idi ve peygamberliği daha doğumunun ilk gününde mucizevi olarak ilan edilmişti (19:30).
2. Muhammed, Allah'ın elçisi ve son peygamberi idi. Muhammed'den sonra hiçbir peygamber gelmiyecektir (33:40).
Bu iki Kurani gerçeği kabul ettikten sonra bunların mantıki sonucu olarak şu üçüncü gerçeğe rahatlıkla ulaşabiliriz:
3. Son peygamber olan Muhammed'den sonra İsa peygamber gelemez. Zira İsa gelirse son peygamber Muhammed değil, İsa olur.
İkinci gelişinde İsa'nın peygamber olmayacağını iddia etmek, İsa'nın peygamberliğiyle ilgili ayetleri inkar etmek demektir. İsa geldiğinde Kuran ayetlerini inkar etmeyeceğine göre kendisinin peygamber olduğunu bildiren ayetlere de inanancaktır. Bu durumda Muhammed'in son peygamber oluşunu inkar etmiş olacağından paradoksal bir çıkmaza girecektir. Allah'ın, kendi elçisini ve inananları zihinsel çıkmazlara sokmayacağı ise Allah'ı tanıyanlarca apaçıktır.
İsa'nın ikinci gelişiyle ilgili Hristiyan inancını İslam'a adapte eden din adamları, 43:61 ve 4:159 gibi bazı ayetlerin anlamını tahrif etmeyi uygun gördüler. Bu ayetlerin doğru anlamı için Dr. Reşad Halife'nin İngilizce Kuran çevirisine bakabilirisiniz. (İnşallah, Reşad ile birlikte hazırladığımız Kuran, Son Mesaj adlı Türkçe Kuran çevirisini yakında Türkiye'de yayımlayacağız).
a) Hadis kitaplarınızın iddia ettiği gibi İsa peygamber dünyaya tekrar gelse, kendisinin peygamber olduğuna dair Kuran ayetlerine inanancak mı?
b) İsa peygamber dünyaya tekrar gelse, Muhammed, son peygamber ünvanını koruyabilir mi?
c) İsa geldiğinde bazı haramları helal edeceğine dair hadisler hakkındaki görüşünüz nedir? (Buhari 34/102; 46/31). İslam dinin tamamlandığını bildiren 5:3 ayetiyle bu hadis çelişmiyor mu?
d) İsa'yı nasıl tanıyacaksınız? Daha önce gösterdiği mucizeleri tekrar gösterecek mi? Günümüzde İsa olduğunu iddia eden bazı kişiler var. İddialarını hangi kritere göre inceliyorsunuz?
e) İsa'nın gökten ineceği alan neresi olacaktır; Şam'daki beyaz minare mi, Bağdad mı, yoksa Mekke mi?

Hiç yorum yok: